Gostujoče predavanje: g. Daniel Ostojič, Programer, razvijalec v podjetju LXNAV d.o.o.

Programsko inženirstvo

Razvoj aplikacij

Sistemsko inženirstvo

V okviru predmeta Programiranje 2 programa Informatika – modul Programsko inženirstvo smo gostili g. Daniela Ostojiča, programerja ter razvijalca v podjetju LXNAV d.o.o. Podjetje  proizvaja visokotehnološko letalsko opremo za jadralna letala in lahka športna letala. Je eden glavnih dobaviteljev letalske elektronike.


Danijel Ostojič kot programer ter razvijalec programske opreme za ultralahka letala dela v podjetju LXNAV d.o.o.. Podjetje razvija in prodaja navigacijske naprave za letala, združuje znanja s področja elektronike, informatike in strojništva. Sodeluje s proizvajalci letal po celem svetu in je vodilno podjetje za navigacijske naprave vgrajene v jadralna letala. V sklopu gostujočega predavanja je g. Ostojič najprej predstavil sebe kot razvijalca oz. programerja, nato je predstavil podjetje in njegovo vlogo v podjetju. Poleg razvijanja posebne programske opreme za ultralahka letala g. Danijel skrbi tudi za upravljanje spletnih strani podjetja, kot so: https://gliding.lxnav.com/ , https://marine.lxnav.com/ , https://ul.lxnav.com/ , https://rent.lxnav.com/.

Prav tako pomaga pri koordinaciji ter upravljanju eBay in Amazon računov podjetja. V nadaljevanju je študentom opisal programske jezike, ki jih na svojem področju potrebuje in dnevno uporablja ter zakaj so določeni programski jeziki v določenih podjetjih vredni več, v drugih podjetjih manj in pomen ter vpliv posebnih podatkovnih struktur oz. algoritmov, ki jih uporablja v podjetju.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X