Digital Skills for All, prvo srečanje projekta v okviru programa Erasmus+ v Italiji

Med 11. in 13. oktobrom 2021 se je predstavnik mednarodne pisarne Academie pridružil prvemu transnacionalnemu projektnemu sestanku projekta DSA: Digital Skills for All v mestu Città di Castello v Italiji.


Projekt DSA je evropsko financiran projekt, katerega cilj je izboljšati informacijsko-komunikacijske tehnologije digitalnih ter mehkih veščin pri pedagoških delavcih iz petih različnih držav: Romunije, Španije, Italije, Hrvaške in Slovenije.

V ta namen bo v Španiji in Sloveniji potekalo več usposabljanj v obliki “formativnih tablet”, skupaj z mednarodnimi usklajevalnimi srečanji v Romuniji, Italiji, Španiji in na Hrvaškem.

Med bivanjem v Italiji je bilo s predstavitvijo in strukturiranjem različnih ukrepov in dejavnosti, načrtovanjem razširjanja in razpravo o ozadju vsakega partnerja doseženo globlje razumevanje projekta.

Posebna pozornost je bila namenjena temu, kako se vsak partner spopada z učno raznolikostjo pri učencih in kako jo obravnavajo v različnih državah, vključno s podporo in postopki za pomoč učencem.

Program je vključeval tudi priložnosti za mreženje, kot so ogledi kulturnih mest in obisk bližnjega kulturnega centra.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X