Gostujoče predavanje: Daniel Castro, svetovalec za kratkoročne programe na Univerzi PUC-RIO

V sredo, 15. 6. 2022 smo gostili Daniela Castra, raziskovalca na področju oblikovanja in zaznavanja ter inštruktorja na Papeški katoliški univerzi v Riu de Janeiru (Pontificia Universidad Católica de Rio de Janeiro – PUC-RIO). Predavatelj se je v okviru projekta Erasmus+ KA107 ICM (International Credit Mobility) mobilnosti osebja za usposabljanje odzval povabilu naše šole in Papeške katoliške univerze v Riu de Janeiru.


Daniel Castro ima več kot 15 let izkušenj na področju mednarodnega izobraževanja, v sklopu Univerze v Rio de Janeiru pa kot glavni svetovalec kratkoročnih programov tesno sodeluje z mednarodnimi študenti ter jim svetuje na njihovi karierni poti.

 

Gostujoče predavanje se je pričelo s predstavitvijo Univerze, ki je bila ustanovljena leta 1941. Zaradi velikega števila študentov (več kot 12.000) je univerza deljena na 3 izobraževalna središča: Center za družbene vede (CCS), Znanstveno-tehnološki center (CTC) in Center za teologijo in humanistične vede (CTCH). Leta 2019 je bila univerza PUC-RIO razglašena za četrto najboljšo univerzo v Latinski Ameriki. Študentska izmenjava ter opravljanje praktičnega izobraževanja na univerzi PUC-RIO potekata pod okriljem programa CCCI (Central Coordination for International Cooperation).

Program vsem študentom na izmenjavi nudi možnost nastanitve (mednarodni študentski domovi /bivanje na domu), pomoč pri iskanju študentskega dela,  90. urni jezikovni program portugalščine kot drugi jezik, “Brazilski seminar” oz. poletna šola, sestavljena iz 50. ur obštudijskih dejavnosti po izbiri študenta ter individualni učni program.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Newsletter

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.