Inštruktor grafičnega oblikovanja Francisco Maldonado iz Španije uspešno zaključil strokovno prakso na Academii

Fotografija

Grafično oblikovanje

S pričetkom meseca aprila se na VSŠ Academia na programu Medijska produkcija poslavlja inštruktor grafičnega oblikovanja Francisco Maldonado iz Španije, ki je na Academii opravljal strokovno prakso v okviru njegovega podiplomskega študija.


Kot pravi, je v zadnjem letu študija grafičnega oblikovanja v Španiji začel razmišljati o izmenjavi v tujini.

“Vedno sem rad potoval, saj sem tako spoznaval nove kulture, ljudi ter drugačen način življenja. S tem namenom sem na svoji univerzi zaprosil za Erasmus+ štipendijo.”

Francisco je iskal izkušnje s področja poučevanja grafičnega oblikovanja v večih državah, a ko je zagledal ponudbo VSŠ Academie, pravi, da je takoj vedel, da bo to zanj najprimernejša odločitev, saj bi mu omogočila izboljšanje znanja na področju grafičnega oblikovanja. Poleg tega se je želel usposabljalati tudi za inštruktorja grafičnega oblikovanja in fotografije, saj v sklopu svojega podiplomskega študija v Španiji zaključuje magisterij s področja pedagogike in andragogike in verjame, da je prav ta strokovna praksa bila odlična priložnost za pridobitev novih izkušenj.

Pred prihodom Francisco še ni obiskal Slovenije, kar je tudi eden izmed poglavitnih razlogov, zakaj je izbral prav Academio. Ob vikendih si je Francisco večkrat privoščil izlet po državi in z občudoval naravne lepote države kot tudi prijazne, preproste ljudi.

“Zelo sem hvaležen za topel sprejem in podporo, ki mi jo je ekipa Academie nudila med bivanjem v Sloveniji.”

V Mariboru je sodeloval s študenti in predavatelji, sodeloval je tudi na evropskih projektih v sklopu Erasmus+ ter na svojih projektih v sklopu VSŠ Academie (PinHole Photography, CBL Graphic Design, WinterSchool Photography).

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X