INTEGRA , Erasmus+ projekt – Prvi sestanek koordinatorjev na Academia Maribor

Projekt INTEGRA, ki ga sofinancira Evropska unija in v katerem Academia sodeluje kot partner, je pred kratkim z izvedbo srečanja koordinatorjev dosegel nekaj mejnikov v svojem napredku.


Po izkušnjah z odstopanji od prvotnega časovnega načrta projekta in po enem letu od začetka projekta so se partnerji iz sedmih organizacij iz Latvije, Litve in Estonije zbrali v Mariboru. To je predstavljalo prvo uspešno izvedeno fizično aktivnost, kar je velik napredek v primerjavi z virtualnimi sestanki, pri katerih načrtovanje izgubi del človeške interakcije.

Sestanek koordinatorjev v Mariboru je bil sestavljen iz ponovnega pregleda vseh dejavnosti in ukrepov, ki so jih izvedle različne sodelujoče organizacije, ter načrtovanja naslednjih projektnih dejavnosti. Najpomembnejše dejavnosti, o katerih so razpravljali, so bile povezane s proračunskimi “dejavnostmi učenja, poučevanja in usposabljanja”.

Eden od glavnih ciljev projekta je izvajanje izmenjav učencev v različnih sodelujočih državah, ki bodo učencem in učiteljem omogočile, da izkusijo “mojstrske tečaje pod vodstvom učencev” z uporabo STEAM-a in robotike. Prva bo potekala v Mariboru, pri čemer bo Academia skupaj z OŠ Kungota načrtovala in vodila akcijo.

Na sestanku koordinatorjev so razpravljali o birokraciji, dokumentaciji in logistiki. Te so bile urejene med projektnimi partnerji, s čimer je bila določena izvedba do konca novembra.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X