Partnerji Erasmus+ projekta COSTABEX na dvodnevnem srečanju na Academii

V prostorih VSŠ Academia je v ponedeljek, 4. julija in torek, 5. julija potekalo dvodnevno srečanje partnerjev Erasmus+ Projekta COSTABEX z naslovom »Popolna študijska izmenjava – mednarodni program duševnega zdravja«. Projektno skupino COSTABEX sestavljajo članih treh različnih držav: Litva, Slovenija in Češka, ki je koordinatorica projekta.


Namen projekta je razvoj podpornih storitev študentom študijskih izmenjav ob začetkih njihovih Erasmus+ mobilnosti. Projekt bo razvil program s področja duševnega zdravja za študente, ki obiskujejo mobilnost Erasmus+ za vse faze mobilnosti: Program pred odhodom na mobilnost ter podporni program med in po vrnitvi.

Program za duševno zdravje, ki ga uvajamo v okviru našega projekta, bo zagotovil potrebno podporo in poskrbel, da bo mobilnost študentov čim bolj pozitivna in koristna. Z zagotavljanjem pripravljalnega izobraževalnega programa pred odhodom ter s podporo med in po vrnitvi iz mobilnosti želimo študente motivirati za sodelovanje v programu Erasmus+ in jim zagotoviti prijetno in koristno mobilnost.

Na dvodnevnem srečanju so projektni partnerji razpravljali o izvajanju dveh ključnih dejavnosti znotraj projekta: Program svetovanja in Priprava na usposabljanje, zadnja, tretja točka razprave pa je bil napredek pri vzpostavljanju spletne strani COSTABEX, ki ga je vodila Academia.

 

 

Želimo ustvariti večnacionalno skupnost študentov, ki si bodo med seboj pomagali in izmenjevali informacije. Nenazadnje želimo s projektom ozaveščati potrebo po delu na področju duševnega zdravja in razpravljati o morebitnih psiholoških težavah odhajajočih študentov. Prav tako želimo odpraviti stigmo, ki je še vedno povezana s to temo. Z deljenjem rezultatov projekta želimo ustvariti enoten način skrbi za odhajajoče študente na evropskih univerzah.

 

Naslednje načrtovano srečanje bo leta 2023 v Litvi. Do najnovejših novosti o projektu lahko dostopate na spletni strani www.costabex.eu.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X