Predavateljica Medijske produkcije na Erasmus+ strokovnem usposabljanju na portugalski Politécnico de Leiria

Predavateljica Višje strokovne šole Academia Maribor mag. Anja Tolar Tomšič, ki poučuje predmete v sklopu študijskega programa Medijska produkcija – modul 3D Animacija kot so Projektno delo v 2D-animaciji ter projektno delo v 3D modeliranju in animaciji, je v okviru Erasmus+ strokovnega usposabljanja med 5. in 8. julijem 2023 obiskala Politehnično univerzo (Politécnico de Leiria) v mestu Caldas da Rainha na Portugalskem.


Med obiskom na Politehnični univerzi (Politécnico de Leiria)v portugalskem mestu Caldas de Rainhao je mag. Tolar Tomšič imela priložnost spoznati številne ključne posameznike univerze. Najprej je bilo organizirano srečanje  prodekanom profesorjem Joom Mateusom, s katerim sta pregledala več elementov šolskega akademskega vzdušja in prihodnjih usmeritev.

 

Sledilo je srečal s profesorjem Nunom Fragato in profesorjem Fernandom Galritom, strokovnjakov na področju animacije. Pogovor je vključeval široko paleto vprašanj, povezanih z animacijo, kot so trenutni trendi, raziskovalni projekti in izobraževalne tehnike.

Eden izmed vrhuncev obiska univerze je po besedah predavateljice bil ogled univerzitetnih prostorov, kjer je prejela pregled nad raziskovalnimi dejavnostmi. Tudi interakcije z učitelji in učenci so bile zelo koristne.

Prek izmenjave idej in primerov iz prakse je mag. Tolar Tomšič pridobila odličen vpogled v pristope poučevanja, ki jih univerza uporablja, in kreativne projekte, ki jih izvajajo študenti. Velik del mobilnosti so predstavljali tudi obiski predstavitev projektov in aktivno sodelovanje v intelektualnem pogovoru, ki so zagotovili dodatno prispevali k boljšemu razumevanju študije animacije.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X