Študentje in predavateljica Academie na poletni šoli Business 4.0 v Bukarešti

Med 27. junijem in 1. julijem je na Univerzi POLITEHNICA v Bukarešti, Romunija, potekala 5-dnevna poletna šola z naslovom “Veščine inovacij in inteligence za vzpostavitev podjetja 4.0”. Poletna šola je potekala v sklopu Erasmus+ projekta Smart Skill 4.0, 3-letnega projekta, katerega partnerica je VSŠ Academia, in v katerem sodelujejo še partnerji iz Grčije (University of West Attica), Romunije (University Politehnica of Bucharest), Italije (Inforelea Torino – konzorcij za izobraževanje odraslih),  S.C. Avantera srl- svetovalno podjetje za strateški razvoj) ter Litve (Vilniaus Universitetas).


Udeleženci poletne šole s strani Academie so bili študenti Ekonomije – modul Komercialist Sara Kink, Bojan Regvat in Tamara Bogosavac ter študentka Medijske produkcije – modul Grafično oblikovanje Lucija Macuh in Žan Ul, študent Medijske produkcije – modul Video Produkcija. Spremljali sta ju predavateljica Tanja Verhovnik, ki je izvedla tudi predavanje in delavnico za vse udeležence poletne šole z naslovom “How we lived and bought 20 years ago, and how we live today” ter Wei Ni Khaw, ki je poskrbela za fotografiranje.

 

 

Z vse večjo potrebo po novih pristopih, kot so digitalizacija delovnega mesta in inteligentne spretnosti za trajnostno ustvarjanje poslovnega okolja 4.0 (Business 4.0), so projektni partnerji svoje študente povabili na 5-dnevni izobraževalni program, katerega cilj je izboljšati pripravljenost za reševanje kompleksnih vprašanj gospodarskega, okoljskega in družbenega razvoja.

 

 

Namen poletne šole Smart Skill 4.0 v Bukarešti je izmenjava izkušenj med petimi kulturami (Romunija, Italija, Slovenija, Litva in Grčija) in mednarodnimi okolje, ki podpira izmenjavo dobrih praks med študenti, učitelji in vodji usposabljanja projektnih partnerjev. Program poletne šole je zajemal glavne teme tehnološkega razvoja, inovacij in rasti v digitalnem gospodarstvu, tematska in praktična predavanja so zajemala: nastajajoče tehnologije in proizvodnjo 4.0, industrija 4.0 in kompleksna družbena vprašanja, digitalno delovno mesto in poslovanje 4.0, inovacije in digitalno podjetništvo ter socialne inovacije in podjetništvo 4.0.

 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X