Študentka grafičnega oblikovanja Anja Muhič z Erasmus+ praktičnim izobraževanjem na Mallorci v Španiji

Grafično oblikovanje

Anja Muhič, študentka programa Medijska produkcija – modul grafično oblikovanje, je v okviru programa Erasmus+ odpotovala na praktično izobraževane v globalnem podjetju Acrew na Mallorci, ki se ukvarja z raznolikimi dogodki, marketingom ter tržnimi študijami na področju navtične industrije, hkrati pa ponujajo prilagojene rešitev za posameznike in organizacije iz omenjenega področja.


Anja je v podjetju praktično izobraževanje opravljala na področju asistentke oblikovanja (Design assistant). Čeprav je priznala, da je prvi dan dela v novem okolju bil precej vznemirljiv in nervozen, je ta občutek po dobrodošlici in kratki predstavitvi kolektiva ter dela, ki jo podjetje tam opravlja, hitro izginil. Vladalo je zelo dobro vzdušje in hitro se je vključila v ekipo.

Anjina delovna ura se je raztezala od 9. do 17 ure, vsak delovnik od ponedeljka do petka in v času praktičnega izobraževanja je sodelovala v štirih večjih projektih. Večino njenega dela je zajemalo ustvarjanje vsebin za socialna omrežja, kjer je oblikovala številne objave. videe in zgodbe. Hkrati je oblikovala tudi promocijski fizični ter digitalni material za raznolike dogodke, ki jih je podjetje organiziralo oz. se jih je udeleževalo.

 

Kot pravi, jo tovrstno delo navdušuje in zabava, saj se pri vsakem projektu nauči kaj novega; naj bo to odkrivanje novih načinov uporabe programov, učinkovito zajemanje naročnikovih vizij in udejstvovanje oblikovnih želja le-teh, do veščin povezovanja miselnih, slikovnih, zvočnih ter video vsebin v estetsko usklajeno celoto ali sposobnosti načrtovanja in organizacije.

Selitev v veliko mesto je za Anjo bila velika sprememba, vendar se je hitro prilagodila novemu okolju. Prosti čas je izkoriščala za raziskovanje drugih delov otoka in čudovitih plaž. Ker je večino prostega časa prejemala ob koncu tedna, se je večkrat udeležila različnih zabav ali pa si je privoščila ogled filma na plaži, kar je pripomoglo k spoznanju novih prijateljev.

 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X