Študentka grafičnega oblikovanja Melani Kumin na Erasmus+ izmenjavi v Splitu, Hrvaška

Grafično oblikovanje

Melani Kumin, študentka programa Medijska produkcija – modul grafično oblikovanje, je v okviru programa Erasmus+ odšla na izmenjavo na Umetniško Akademijo Split (UMAS) na Hrvaškem.


 

Melani je v Split prispela v začetku oktobra, kjer se je v začetku srečala s svojim mentorjem, da sta ustvarila načrt dela v času izmenjave na Hrvaškem. Vsak ponedeljek sta z mentorjem imela kratek sestanek, na katerem sta obnovila delo, naprede in dosežek prejšnjega tedna ter določila smernice in cilj za prihajajoč teden. 

Delo je večinoma potekalo v študentski učilnici na UMAS-u ali pa od doma. Kljub temu, da je vse predmete modula Grafično oblikovanje opravila že na VSŠ Academia, je vseeno imela željo obiskovati dva predmeta, ki sta v njej vzbudila veliko zanimanje: sociologija in animacija.

 

“Na Umetniški akademiji so me vključili tudi v razna gostiteljska predavanja, študentske delavnice, družbene dogodke in sodelovala sem v izobraževalni platformi Interakcija, katero je organiziral moj mentor.”

 

 

Na platformi so imeli priložnost poslušati različne predavatelje, kjer so predstavili svoje projekte, ob tem pa so se še sami preizkusili v spekulativnem dizajnu v treh delavnicah. Za Melani je to je bila zelo zanimiva in bogata izkušnja, ki ji je doprinesla dodatno znanje in ideje za diplomsko delo. 

Tudi življenje v Splitu je zelo razgibano, saj mesto nikoli z aktivnostmi ter dogodki nikoli ne počiva. V bližini stanovanja je Melani imela čudovito plažo z odlično lokacijo za pohodništvo ter hiter dostop do otokov. Samo mesto je pa polno klubov, raznih delavnic, koncertov drugih kulturnih dogodkov. Ljudje so zelo odprti in prijazni, tako da sem se počutila, kot da sem doma.

 

 

“Izmenjava je bila zame odlična priložnost in izkušnja. Na izmenjavi sem imela priložnost izboljšati diplomsko delo, pridobila sem nova znanja,m spoznala nove prijatelje in se vrnila domov z veliko motivacije ter svežimi idejami za prihodnost.”

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X