V Parizu potekal drugi projektni sestanek Erasmus+ projekta EU-READ&ART

V oktobru 2022 se je mednarodna projektna pisarna Academie udeležila drugega transnacionalnega projektnega srečanja v okviru evropsko sofinanciranega projekta EU-READ&ART v francoski prestolnici, namenjenega spodbujanju branja z inovativnimi avdiovizualnimi metodologijami.


Na usklajevalnem sestanku so sodelovali partnerji iz šestih držav: Italije, Francije, Litve, Grčije, Nemčije in Slovenije ter sedmih institucij. Srečanje je bilo nadaljevanje prejšnje dejavnosti učenja, poučevanja in usposabljanja, ki je potekala v Soveratu (Italija), kjer je Academia vodila usposabljanje o avdiovizualnem znanju.

Ob tej priložnosti je bilo srečanje namenjeno vodjem projektov iz vseh institucij konzorcija, ki so se zbrali v francoski prestolnici, da bi razpravljali o naslednjih korakih, ki bodo sledili v prihodnjih mesecih. Med dnevnim redom je bil izdelan načrt za izvajanje različnih ukrepov, načrtovanih v času trajanja projekta, in določeni mejniki.

Naslednji ukrepi v okviru projekta bodo obsegali vzpostavitev bralnih laboratorijev in nadaljnji razvoj tako imenovanih “knjižnih prikolic” za spodbujanje branja po Evropi.

 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X