Veselje do potovanja in pripravništvo Erasmus+

Grafično oblikovanje

Študent: Mariola Fernandez-Montes

Kaj napisati najprej? Najbolje začeti od začetka.

V marcu 2020 se je zaostrovala pandemija Covid-19 po Evropi ter pričele so se tudi moje pustolovščine v tujini.

Moja izkušnja se je začela v Augsburgu, v Nemčiji. Odločila sem se, da se tam udeležim izmenjave Erasmus. Bila sem vesela, da sem lahko živela v večkulturnem okolju ter odkrivala čudovite lokacije, kljub nenavadni situaciji (pandemiji), vendar me to ni zaustavilo.

Ker sem imela na voljo še nekaj mesecev za koriščenje izmenjave, sem iskala pripravništvo za program Erasmus+.

Iskala sem priložnosti za pripravništvo na različnih spletnih straneh in dopolnjevala portfolio ter življenjepis. Naletela sem na več različnih razpisov in razpis Academie je pritegnil mojo pozornost.

Po uspešni prijavi sem obvestila mojo družino ter prijatelje, da potujem v Slovenijo. Zaradi situacije po svetu, se nisem niti vrnila na kratek oddih domov, v Španijo. Takrat nisem vedela veliko o Sloveniji.

Iz Augsburga sem z vlakom direktno pripotovala v Maribor. Takoj sem se zaljubila v pokrajino, bila sem tudi zelo čustvena, saj sem komaj zaključila z eno izkušnjo ter takoj pričela z novo, v krajih, ki so bili meni popolnoma neznani.

Ko smo z vlakom prispeli na postajo, so zgradbo obnavljali in, priznam, to me je malo prestrašilo. Ampak, ko sem se odpravila na pot, sem spoznala, da je mesto v redu ter prikupno.

Ko sem prispela na Academio, so me prijazno sprejeli. Pri malicah ob kavi sem se počutila kot doma, naučila sem se veliko novih stvari. Imela sem priložnost ustvarjati in delati v ekipi. Delo me je zelo veselilo.

Slovenija in njene pokrajine so čudovite. Zaradi vseh dobrih stvari, ki sem jih tukaj spoznala, sem uspela pripravništvo podaljšati iz treh mesecev na osem mesecev. Sedaj, ko odhajam, se mi ta odhod zdi malo nenavaden.

Po vseh teh izkušnjah se moje poglavje s programom Erasmus končuje. Na mojih potovanjih sem ne naučila veliko novih stvari, zato bom potovala še naprej. Prišla sem do spoznanja, da kamorkoli gremo, si lahko ustvarimo kraj, kjer se počutimo kot doma.

Da pa lahko to dosežemo, je potrebna pomoč ljudi, ki so okoli nas, in Academia mi je to omogočila.

Hvala za vse! Morda se kmalu spet vidimo.

Mariola Fernandez-Montes

 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Newsletter

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.