Vodja mednarodne pisarne Daniel Perdiguero obiskal Univerzo za znanost in tehnologijo v Jordaniji

Daniel Perdiguero, član kolektiva in vodja mednarodne pisarne je pred kratkim v imenu VSŠ Academie obiskal jordansko Univerzo za znanost in tehnologijo JUST.


 

VSŠ Academia je z jordansko univerzo za znanost in tehnologijo sodelovala že v okviru Erasmus+ projekta KA107 – Mednarodna kreditna mobilnost, kjer je v okviru Erasmus+ projekta sodelovanja KA107 – Mednarodna kreditna mobilnost v Sloveniji že sprejela zaposlene in študente z naše partnerske institucije v Jordaniji.

V okviru zadnjega sodelovanja je udeleženka študentske mobilnosti za študij opravila petmesečno praktično izobraževanje na Academii. V preteklosti smo z JUST-om oddali tudi več predlogov, ki so vključevali poseben razpis s področja digitalne pripravljenosti v zapletenem obdobju COVID-19 in nenadnega prehoda na študij na daljavo, ki pa je bil neuspešen.

 

V okviru Erasmus+ projekta sodelovanja KA107 – Mednarodna kreditna mobilnost je VSŠ Academia v Sloveniji že gostila zaposlene in študente iz partnerske institucije v Jordaniji. V zadnjem sodelovanju je udeleženka študentske mobilnosti za študij opravila petmesečno prakso na Academii. V preteklosti sta ustanovi oddali tudi več predlogov, ki so vključevali poseben razpis s področja digitalne pripravljenosti v zapletenem obdobju COVID-19 in nenadnega prehoda na študij na daljavo, ki pa je bil neuspešen.

 

 

Namen obiska g. Perdiguera je bil s pogovori o oblikovanju skupnih pobud za naslednje razpise ter načrtovanjem izvajanja večje mobilnosti izboljšati tudi institucionalno sodelovanje. Poziv za “krepitev zmogljivosti v visokem šolstvu”, ki so ga vključevale nekatere obravnavane pobude, je vključeval partnerstva večjega obsega in bi vplival na celotno državo.

Potovanje je vključevalo obisk več rektoratov, Urada za mednarodne odnose in spremljanje posebnih nalog urada. Med bivanjem je navezal stike z Jordanskim mladinskim forumom (Jordan Youth Innovation Forum) in se udeležil kulturnih ekskurzij po državi.

 

 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X