Izzivi študijske izmenjave v Mariboru v času pandemije

Fotografija

Grafično oblikovanje

Študent: Tatiana Maria Lopez Amaya

Iz Salvadorja smo prispeli ob koncu mrzlih zimskih dni, med obdobjem, ki ga je zaznamovala pandemija COVID-19. Po prihodu smo morali nekaj časa preživeti v karanteni. Med prvimi dnevi sem se počutila nelagodno, ker sem bila daleč od doma, in si sama pri sebi ponavljala: “Želim se vrniti domov”.

Ko smo začeli s predavanji, se je počutje izboljšalo. Še vedno imela željo, da se vrnem domov, saj so predavanja potekala preko spleta in sem pogrešala prijatelje in mojo družino. Po prvem tednu smo se lahko udeležili predavanj na Academii in tako sem spoznala nove sošolke in sošolce.

Pri predmetu so nas razdelili v skupine in, da povem na kratko, so moji občutki domotožja izginili. Tako sem lahko spoznala čudovite ljudi iz Slovenije in prešinila me je misel, ki mi je dajala novo motivacijo: “Vem, da še nisem veliko potovala po Sloveniji, vendar sem zagotovo spoznala prave ljudi”.

Sistem izobraževanja je vrhunski, to je bila tudi ena izmed želja iz mojega seznama: izvedeti več o učnem sistemu v Evropi, ker zelo rada spoznavam postopke poučevanja medijske produkcije v tujih državah ter tako srečam nove ljudi.

Academia je stala v podporo moji družini pri vpisnem postopku ter pri prijavi za štipendijo. Zelo sem hvaležna, da sem se učila od najboljših predavateljev in predavateljic. Daniel Perdiguero in Mariola Fernández sta izjemna šolnika, imela sem srečo spoznati dva nova mentorja in prijatelja.

Maribor je čudovito mesto, ki bo za zmeraj ohranilo mesto v mojem srcu. Sedaj si sama pri sebi ponavljam: “Ne želim še iti domov, ostala bi še malo dlje”.

Sedaj imam več različnih izgovorov, da se vrnem. Ustvarila sem veliko čudovitih prijateljstev ter nove priložnosti za sodelovanje na projektih iz medijske produkcije. Iskreno sem hvaležna Academii ter programu Erasmus +. Upam, da bo še veliko drugih študentk in študentov iz Latinske Amerike imelo to priložnost, da se udeležijo te enkratne izkušnje.

Hvala!

Tatiana Maria Lopez Amaya

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X