Mednarodno projektno srečanje za evropsko financiran projekt PreAgri na Academii

V okviru evropsko financiranega projekta PreAgri – New Skills Development in Precision Agriculture smo prejšnji teden gostili transnacionalno projektno srečanje na Academii.


Kmalu po prvem letu trajanja projekta so se člani ekipe projekta PreAgri, razvoj novih znanj v natančnem kmetijstvu, ki ga financira Evropska unija, prvič od začetka projekta osebno srečali.

Dogodek je potekal v obliki transnacionalnega projektnega srečanja, ki je namenjeno spremljanju napredka projekta in združevanju različnih sodelujočih institucij. Med izmenjavo smo dodatno načrtovali naslednje leto projekta, na novo opredelili Ganttov diagram in razpravljali o izvajanju različnih dejavnosti do tega datuma.

V okviru programa smo obiskali inovativno kmetijo paradižnika LUŠT v občini Murska Sobota. Tam so partnerji dobili priložnost spoznati tehnike natančnega kmetijstva in inovativne pristope pri pridelavi sadja.

Drugi dan srečanja smo imeli sestanek usmerjevalnega odbora, na katerem smo razpravljali o pomembnih temah v zvezi z nameni in cilji projekta, ponovno opredelitvijo ključnih kazalnikov uspešnosti in ciljev.

Naslednji koraki bodo vključevali nadaljevanje projektnega dela z razvojem učnega načrta poklicnega izobraževanja in usposabljanja za kmete na področju natančnega kmetijstva in inovativnih praks.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X