Zaključni sestanek in konferenca Dig4Life v Klaipedi, Litva

V začetku februarja 2023 sta sodelavki projektne pisarne VSŠ Academie sodelovali na srečanju partnerjev Erasmus+ projekta DIG4LIFE, ki se osredotoča na evalviranje digitalnih kompetenc učiteljev in dijakov skozi igranje s tem namenom razvite računalniške igre.


 

Srečanje, ki je potekalo v mestu Klaipeda v Litvi, je bilo v prvem delu namenjeno sestanku projektnih partnerjev iz Italije (Università Roma Tre, Entropy Knowledge Network s.r.l.), Španije (University of Cádiz), Litve (Klaipeda University), Finske (Laurea university of applied sciences), Avstrije (FH JOANNEUM Graz) in Slovenije (VSŠ Academia).

Na srečanju je bil najprej opravljen povzetek ključnih rezultatov projekta, ki je zajemal pregled raziskav stanja digitalnih kompetenc izobraževalnega sektorja v EU, razvoj t. i. računalniške igre (igre zasnovane z učnim namenom, ki presega zabavo), pripravo evalvacijskih vprašalnikov zanjo ter izvedbo njenega testiranja v vsaki državi projektnega partnerja. V nadaljevanju so se sodelujoči dogovorili še o končnih nalogah in pripravi zaključnega projektnega poročila ter posvetovali o izvedbi konference, ki je potekala naslednji dan.

 

 

Konferenca ‘Digital for literacy and future education’ (Digitalnost za pismenost in prihodnost izobraževanja) je bila namenjena informiranju več kot tristo učiteljev iz Klaipede in drugih litvanskih krajev o rezultatih DIG4LIFE projekta. Vključevalo je predstavitev: koncepta t. i. ‘Interaktivne igre’, računalniške igre razvite v okviru projekta in možnosti njene implementacije v učni proces sodelujočih šol. Gosti so bili razdeljeni v dve dvorani za zagotovitev sinhronega prevajanja v angleški jezik. Med konferenco so imeli vsi udeleženci možnost in bili spodbujeni, da ne le poslušajo in gledajo predstavitve, temveč tudi sprašujejo tudi postavljati vprašanja. S strani doc. dr Mercedes Ruiz so bili predstavljeni cilji in dosežki projekta DIG4LIFE, kasneje so o tem spregovorili še dr. Julija Melnikova, Norbert Airošius in prof. dr Rūta Girdzijauskienė, ki so hkrati delili svoje strokovno znanje in seznanili udeležence z najnovejšimi spoznanji o uporabi digitalizacije in umetnih tehnologij na področju izobraževanja.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X