Giovanni Mercorillo o osebni rasti ter mednarodnem mreženju v sklopu praktičnega izobraževanja na Academii

Programsko inženirstvo

Giovanni Mercorillo je študent kinematografije in medijskega inženirstva na univerzi Politecnico di Torino, v Italiji. Od začetka oktobra 2023 s pomočjo Erasmus+ študentske izmenjave na VSŠ Academii opravlja praktično izobraževanje kot Erasmus+ praktikant.


Giovanniev prvi mesec kot Erasmus pripravnik v Mariboru je bil izjemno pozitivna in nagrajujoča izkušnja. Maribor, s svojo mešanico zgodovine in sodobne kulture, je nanj naredil izjemen vtis. Mestne slikovite pokrajine, prijazni domačini in zanimiva kultura so ustvarili očarljivo kuliso za njegovo Erasmus+ pustolovščino. Vsak dan prinaša nova odkritja, od raziskovanja starega mestnega jedra do uživanja v lokalni kulinariki in obiskovanja kulturnih dogodkov. Maribor je na mnoge načine izpolnil njegova pričakovanja.

 

“Akademsko osebje in kolegi z mano delijo tako svoje znanje kot tudi nudijo podporo pri vsakodnevnih nalogah. Njihova strast do svojih profesionalnih področij je očitna, njihovo predanost in pomoč pri prilagajanju na novo okolje pa izjemno cenim.”

Od vseh izkušenj v prvem mesecu njegovega praktičnega usposabljanja na Academii pa še posebej izstopa možnost, da se je med svojim delom vključil v mednarodni program Autumn Tech Shool, ki je potekal na Academii med njegovim drugim tednom opravljanja prakse. V tem času je imel priložnost povezovanja s sovrstniki iz drugih delov Evrope, kar je bil velik vir navdiha za njegovo nadaljnje delo, saj so z Giovanniem delili svoja edinstvena kulturna ozadja, izmenjali izkušnje in tkali nova poznanstva. Poleg tega so bile naloge, ki so bile v sklopu tega programa dodeljene, zelo intelektualno stimulativne. Interdisciplinarni pristop k izobraževanju je razširil njegov pogled, omogočil mu je, da svoje študijsko področje vidi z različnih zornih kotov.

 

 

Kot pravi, je Giovannijev prvi mesec Erasmus+ izkušnje v Mariboru bil zelo navdihujoč. Vesel in hvaležen je za to priložnost, ki je prispevala k njegovi osebni rasti, Maribor pa je postal njegov drugi dom. Veseli se že nagrajujočih izkušenj, ki prihajajo v naslednjih mesecih njegove izmenjave.

“Trudim se, da bi se naučil lokalnih navad, razumel običaje in sodeloval v slovenskem življenju. Zaradi topline in gostoljubnost slovenskih ljudi se v tej lepi državi počutim zelo dobrodošlega.”

 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X