Profesor strojništva Univerze znanosti in tehnologije v Jordaniji Dr. Bourhan Tashtoush na Academii

Na VSŠ Academia smo preko Erasmus+ mobilnosti osebja gostili dr. Bourhana Mohammada Tashtousha, profesorja strojništva na Univerzi znanosti in tehnologije v Jordaniji, uvrščenega na seznam 2 % najboljših znanstvenikov na svetu Univerze Stanford. V času mobilnosti v Mariboru je dr. Tashtoush vodil tudi predavanje z naslovom “Dobre prakse in projekti na področju obnovljive in trajnostne rabe energije v Jordaniji”.


 

“V veselje mi je bilo obiskati Slovenijo, natančneje mesto Maribor, na kulturnem in akademskem obisku. Maribor je čudovito mesto, ki leži med reko Dravo in Pohorjem ter ponuja številne dejavnosti na prostem, kot so smučanje, pohodništvo in planinske poti. V mestu se nahaja tudi najstarejša vinska trta na svetu, kar še dodatno prispeva k njegovi bogati zgodovini in kulturnemu pomenu.”

 

V ponedeljek, 13. marca 2023, je dr. Tashtoush obiskal Academio, kjer ga je sprejela predstojnica mednarodne pisarne Nina Gaube, mu predstavila prostore ter predavalnice višje strokovne šole ter delila vpogled v študijske programe. Kot pravi, je bilo navdušujoče videti predanost in strast akademskega osebja pri zagotavljanju kakovostnega izobraževanja svojim študentom. Prav tako je  vodil gostujoče predavanje na temo dobrih praks in projektih na področju obnovljivih virov energije v Jordaniji. Razveseljivo je bilo videti zanimanje in zavzetost akademskega osebja ter študentov na to temo.”

 

 

Kasneje je sledil obisk podjetja AVL, kjer je dr. Ivo Prah predstavil glavna dela podjetja. AVL je vodilni ponudnik inženirskih rešitev in storitev v avtomobilski industriji, zato je bilo zanimivo spoznati njihove raziskovalne in razvojne dejavnosti. Naslednji dan se je priče z obiskom podravske agencije za energijo in podnebje ENERGAP, kjer je dr. Vlasta Krmelj predstavila področja delovanja. Gre za organizacijo, ki se ukvarja s spodbujanjem trajnostnih energetskih rešitev in bojem proti podnebnim spremembam.

 

“Moj obisk Akademije in različnih organizacij v Mariboru je bil zelo bogat in navdihujoč. Fascinantno je bilo opazovati predanost in zavzetost akademikov in strokovnjakov iz industrije pri njihovem delu, ki pozitivno vpliva na družbo in okolje. Veselim se prihodnjega sodelovanja s temi organizacijami ter izmenjave idej in znanja.”

 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X