Strokovna ekskurzija Erasmus+ projekta KEYS! v Bilbao

V času od 16. do 18. 3. 2022 je v mestu Bilbao v Španiji potekalo uvodno srečanje strateških partnerjev Erasmus+ projekta KEYS!, kjer so Višjo strokovno šolo Academio Maribor zastopali mag. Vida Perko, dr. Andreja Terpotec in Daniel Perdiguero.


Glavni cilji projekta KEYS! so povečanje števila migrantov, ki se vključijo v poklicno izobraževanje in usposabljanje ter tako pridobijo diplomo poklicnega izobraževanja oz. usposabljanja, povečati zaposljivost migrantov in okrepiti njihovo socialno vključenost, razviti ključne kompetence migrantov, da bodo kos različnim situacijam v poklicnem in zasebnem življenju v smislu trajnostne zaposlitve.

Projekt je sestavljen iz 9 partnerskih držav: Finska Nizozemska, Ciper Grčija, Portugalska, Španija, Nemčija, Slovenija in Norveška.

Uvodno srečanje projektnih članic je preko spleta potekalo že 9. februarja 2022, tokrat so se vsi predstavnikih držav članic projekta srečali v živo v mestu Bilbao v Španijina na trodnevih delavnicah.

V treh dneh dela nam je uspelo ustvariti okvirje za rezultate projekta, se dogovorili o tem, kaj mislimo kupiti interaktivni učni portfelj, spletno vodenje sistemov, o glavnih izzivih, s katerimi se srečujemo, in kakšne vrste raziskav moramo razviti, da bi da bi zbrali informacije, ki jih potrebujemo za razvoj KEYS! Zbirka orodij, portfelj, vodenje sistemov in priporočil, ki temeljijo na najboljših praksah.

Na spodnji povezavi si lahko ogledate  povzetek Erasmus+ KEYS! srečanja v Bilbau.

KEYS! Kickoff – Bilbao

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X