Wei Ni Khaw na Erasmus+ študentski izmenjavi iz Malezije

Programsko inženirstvo

Wei Ni Khaw je študentka Računalniških ved s specializacijo na področju kibernetske varnosti  na Šoli za računalniško znanost (SOCS) v sklopu Azijsko-pacifiške univerze za tehnologijo in inovacije. V drugi polovici študijskega leta 2021/2022 v sklopu Erasmus+ izmenjave v sklopu študijskega programa Informatika – modul Programsko inženirstvo na Academii v Mariboru opravljala praktično izobraževanje.


Wei Ni nam je zaupala, da je v trenutku, ko je izvedela za priložnost Erasmus+ izmenjave z Academio v Mariboru, takoj vedela, da ji bodo te izkušnje zagotovo spremenile življenje.

Kot dekle iz Kuala Lumpurja, glavnega mesta Malezije, si je vedno želela izkusiti življenje v manjšem, mirnejšem mestu in čeprav je pri prilagajanju na popolnoma nasprotno okolje precej izzivov, je bila prepričana, da je to vsekakor izkušnja, ki jo je vredno doživeti.

 

Odraščala sem v okolju nenehnega mestnega vrveža. Vendar sem po drugi strani vedno sanjarila o življenju v manjših, mirnejših mestih. Možnost opravljanja prakse v Evropi in življenje v nebeško lepi državi v Srednji Evropi? To se mi zdi kot uresničitev sanj!

 

 

Privajanje na nov prostor za Wei Ni bilo zelo enostavno, saj je to majhno mesto ponujalo veliko zanimivega. Že v prvem tednu bivanja je v Mariboru je spoznala sostanovalce, ki so ji takoj priskočili na pomoč pri ustalitvi. Zelo ji je bila všeč dostopnost trgovin, tržnice, parka, nakupovalnih centrov, ki so ji bili na dosegu roke.

 

Še nikoli nisem počutila bolj sproščeno, ko sem se ob treh zjutraj sama sprehajala po ulicah tega čudovitega mesta. Maribor me res nenehno preseneča.

 

 

V času praktičnega izobraževanja na VSŠ Academii Wei ni le pomagala mednarodnemu oddelku pri več Erasmus+ projektih, ampak je imela tudi priložnost opravljati intenzivni tečaj fotografije skupaj s študenti medijske produkcije, sodelovala je na petdnevni poletni šoli Smart Skill 4.0 na Univerzi Politehnica v Bukarešti in se udeležila dveh transnacionalnih projektnih srečanj v Španiji.

 

Osebno sem spoznal ljudi iz Francije, Poljske, Italije, Brazilije, Nemčije, Španije, Romunije in Združenih arabskih emiratov. Izpostavljenost večnacionalnemu okolju mi je pomagala povečati zavedanje o kulturnih razlikah in jih ceniti!

 

Ker se Slovenija nahaja v osrednji Evropi, je bilo potovanje zelo enostavno, temu pa je dodatno pripomogel še Erasmus Student Network Maribor (ESN Maribor), ki je bil v veliko pomoč v spoznavanju študentov iz različnih regij.


Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X