ANALIZA RAZVOJA KARIERE DIPLOMANTOV VSŠ ACADEMIA

Komercialist

Študent: Vanja Šabeder


Vanja Šabeder je diplomantka programa Komercialist na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjala julija 2010.

PDF

Diplomsko delo Vanja Šabeder

Ključno vprašanje oziroma cilj naše diplomske naloge je bilo ugotoviti, kakšna so pričakovanja študentov glede študija na Višji strokovni šoli Academia – program Komercialist, Računovodja, Gradbeništvo in Multimediji. Ugotoviti smo želeli, ali so študentje po diplomiranju napredovali na višje oziroma bolje plačano delovno mesto. Prav tako smo želeli ugotoviti, ali so se študentje po diplomiranju na višji strokovni šoli odločili za nadaljevanje študija na visoki strokovni šoli in kakšne spremembe opažajo diplomanti pri sebi po zaključku izobraževanja.
Rezultati analize, ki smo jo izvedli s pomočjo diplomantov višje strokovne šole, so pokazali, da so se vprašanja, ki smo jih navedli, potrdila.
Če strnemo ugotovitve, vidimo, da so bila pričakovanja študentov glede študija presežena oziroma so dosti boljša od tega, kar so pričakovali. Študentje so po diplomiranju na VSŠ Academia napredovali na višje oziroma bolje plačano delovno mesto. Po diplomiranju na višji strokovni šoli so se študentje odločili za nadaljevanje študija na visoki strokovni šoli. Študentje opažajo po zaključku študija pri sebi velike spremembe (nove izkušnje v odnosih z ljudmi, večja samozavest, razvoj poklicnih interesov in želja, večji optimizem, več motivacije za učenje, nadaljevanje izobraževanja in pridobitev novih prijateljev…).

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Vanja Šabeder

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X