IZBIRA PRIMERNEGA PROGRAMA ZA MONTAŽO VIDEO PRISPEVKA (KOMUNIKACIJSKI VIDIK)

Medijska produkcija

Študent: Taras Ungar


Taras Ungar je diplomant programa Multimediji na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjal aprila 2011.

PDF

Diplomsko delo Taras Ungar

Montaža slike je ustvarjanje pomena, ki ga objektivno v posameznih posnetkih ni, dobimo ga šele z organizacijo posnetkov posameznega AV-izdelka. Z montažo, to je z nizanjem posameznih posnetkov, z določanjem njihovega trajanja, določimo ritem filma, njegovo sporočilo, idejo, pomen … Ustvarjanje ideje je nedvomno najpomembnejša naloga montaže.
Za predstavitev ideje, ki bo razumljiva gledalcu, pa uporabljamo filmski jezik. Diplomska naloga je sestavljena iz dveh delov. V prvem delu sem strnil znanja in spoznanja več del s področja filmske in televizijske montaže ter opisal princip uporabe programa Edius 4 , Avid Liquid in Adobe Premiere Pro CS4 in primerjavo programov med seboj. V diplomskem delu sem s pomočjo anketnega vprašalnika prišel do zaključka, da je najbolj pogosto uporabljen program pri delu Adobe Premiere Pro CS4 in da je večina anketirancev začela delati s programom Windows Movie Maker.
V svoji končni podobi bo naloga predstavljena kot priročnik, namenjen študentom in drugim za pridobivanje temeljnih znanj in izkušenj na področju video montaže.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Taras Ungar

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X