Izdelava talnih označb in signalizacije kot poslovna priložnost podjetja Linija d.o.o.

Komercialist

Študent: Renata Kapel Koper

Renata Kapel Koper je diplomantka programa Ekonomist na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjala septembra 2011.

PDF

Diplomsko delo Renata Kapel Koper

Diplomsko delo predstavlja poslovni načrt ustanovitve podjetja, ki bo delovalo na področju izdelave talnih označb in signalizacije, raziskavo trga, finančni načrt in osnovna teoretična spoznanja o storitvi, podjetništvu ter poslovnem načrtu, ki smo jih pridobili na Višji strokovni šoli Academia in jih tudi podrobno proučili.

Z anketiranjem smo ugotovili, da v Sloveniji obstajajo potrebe po podjetju, ki izvaja talne označbe in signalizacijo. Ugotovljeno je bilo, da je ustanovitev podjetja, katerega dejavnost je izdelava talnih označb in signalizacije, upravičena, in to kljub obstoječi konkurenci, saj dobiček iz poslovanja od prvega leta narašča in podjetje vsa štiri leta posluje brez likvidnostnih težav.

Pri pripravi poslovnega načrta ne moremo predvideti vseh dogodkov, nam pa služi za orientacijo v začetnem obdobju poslovanja in kot pomoč za odločanje o ustanovitvi podjetja.

 

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Renata Kapel Koper

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X