Dvodnevno srečanje evropskega združenja za strokovno terciarno izobraževanje v Portu, Portugalska

47

EURASHE je skupaj s portugalskim ministrstvom za izobraževanje, Polytechnic Insitute of Porto ter svetom portugalskih politehnik povabil strokovnjake s področja strokovnega izobraževanja na terciarni ravni na dvodnevno srečanje “Peer learning activity on short-cycle higher education (SCHE)”

Dogodek so s pozdravnimi nagovori otvorili državni sekretar za terciarno izobraževanje João Sobrinho, generalni sekretar EURASHE Michal Karpíšek, direktor direktorata za terciarno izobraževanje Portugalske João Queiroz ter ekspert pri Svetu Evrope Jean-Philippe Restoueix.

Drugi dan smo na primerih dobrih praks spoznali višješolske strokovne programe Portugalske ter inovativni model sodelovanja družbe Deloitte s politehniko Porto.

Dogodka se je udeželilo 60 udeležencev iz Portugalske in Evrope. Slovenski višješolski prostor je skupaj z delegacijo iz Slovenije zastopal tudi Žan Dapčevič, poslovni direktor Višje strokovne šole Academia Maribor.

O EURASHE

EURASHE  je evropsko združenje institucij v terciarnem izobraževanju, ki izvajajo strokovne študijske programe in so vključene v aplikativno raziskovalno dela v bolonjskih ciklih študija. EURASHE zastopa več kot 600 aplikativnih univerz, strokovnih šol, nacionalnih in sektorskih združenj na področju terciarnega izobraževanja.