Valentina Jović iz Akademije za tehniške in umetniške študije Beograd o praktičnem izobraževanju na VSŠ Academia

Programsko inženirstvo

Valentina Jović je študentka informacijskih in komunikacijskih tehnologij na Akademiji za tehniške in umetniške študije Beograd (Akademija tehnicko-umetnickih strukovnih studija Beograd), Srbija. Od začetka novembra 2023 kot študentka na izmenjavi v okviru praktičnrga izobraževanja obiskuje VSŠ Academio.


 

Valentina je tri mesece preživela na VSŠ Academia, kjer so bili dnevi, kot pravi, dinamično obdobje njenega osebnega in strokovnega razvoja. V tem času, ki ga je preživela na Academii, je Valentina aktivno prispevala k dvema vplivnima projektoma EU: Costabex in D-challengHE. Projekt Costabex, ki se je ukvarjal z duševnim zdravjem študentov programa Erasmus, je zagotavljal ključne vire in spodbujal občutek skupnosti. Projekt D-challengHE pa se je osredotočal na digitalne inovacije ter opolnomočenje izobraževalcev s tečaji o spletnem poučevanju, pri čemer je poudarjal pomen stalnega strokovnega razvoja. Ti projekti so izpostavljali predanost Academiinem obravnavanju različnih vidikov dobrega počutja študentov.

“Delo pri teh projektih mi je omogočilo, da sem se povezal s kolegi iz različnih kultur. Naše skupne izkušnje so združevale različne poglede, kar je ustvarilo edinstveno in sodelovalno vzdušje na Academii, zaradi katerega je bil čas, ki smo ga preživeli, resnično nepozaben.”

Prijazno vzdušje na Academii je bilo še en ključni vidik njenega bivanja. Tukaj ni bila le študentka, temveč del skupnosti, kjer je bil vsakdo dostopen in pripravljen pomagati.

Lokacija Academije v središču Maribora je Valentininemu raziskovanju nudila odlično izhodišče. Mesto je ponujalo mešanico starega in novega, kjer se je zgodovinska arhitektura elegantno prepletala s sodobnimi elementi. Mesto krasi občutek pristnosti, zaradi katerega je vsak vogal, vsaka tlakovana ulica in vsako prijazno srečanje del njegovega edinstvenega čara.

Valentina je prav tako izrazila globoko občudovanje za močno povezanost slovenske kulture z naravo, poudarek na varovanju okolja in zavezanost trajnostnemu razvoju. V prostem času je raziskovala različna naravna območja v Sloveniji, uživala v raznoliki pokrajini, ki jo je država ponujala.

 

“To ni le kraj, ki sem ga obiskal, temveč destinacija, ki je v meni vzbudila iskreno zanimanje za nadaljnje izobraževanje in raziskovanje ponudbe te države.”

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X