Poslovni načrt za agencijo za zavarovalno zastopanje

Komercialist

Študent: Aleksandra Šauperl

Aleksandra Šauperl je diplomantka programa Ekonomist na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjala julija 2012.

PDF

Diplomsko delo Aleksandra Šauperl

V diplomskem delu smo pripravili poslovni načrt za že delujoče podjetje, ki se ukvarja z zavarovalnim zastopanjem in trženjem zavarovalnih produktov. Naloga podjetja je podpora zavarovalnim zastopnikom, ki sodelujejo s podjetjem kot pogodbeni sodelavci po podjemni pogodbi ali v kateri izmed organizacijskih oblik družbe – s. p, d. o. o. ali d. n. o.
V diplomskem delu je s pomočjo strokovne literature opisan pojem podjetništva in mrežnega marketinga ter prikazano stanje na področju sklepanja zavarovanj in pridobivanja novih zastopnikov. Raziskovalni del je opravljen s pomočjo spletne ankete.
S poslovnim načrtom smo določili cilje in strategije, izpostavili kritična tveganja in probleme ter poiskali protiukrepe, s katerimi se bomo lahko izognili pričakovanim problemom.
S poslovnim načrtom smo dokazali, da lahko kljub gospodarski krizi pričakujemo v naslednjih letih dobiček in uspešno poslovanje.

 

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Aleksandra Šauperl

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X