Postopek spremembe namembnosti neizkoriščene pralnice v podstrešju večstanovanjske stavbe v stanovanje – ideja, upravni postopek in projektna dokumentacija

Gradbeništvo

Študent: Nenad Plantak


Nenad Plantak je diplomant programa Gradbeništvo na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjal septembra 2010.

PDF

Diplomsko delo Nenad Plantak

Ureditev podstrešja v bivalno stanovanje je zahteven projekt. Celotne zadeve se moramo lotiti preudarno in zavestno. Postopek pridobivanja vseh soglasij in potrebne dokumentacije je dolgotrajen.
Z vpisom novega dela podstrešja kot ločenega prostora v zemljiško knjigo lahko le-tega odkupimo in s pripradajočo projektno dokumentacijo lahko vložimo zahtevek za gradbeno dovoljenje.
Pri urejanju podstrešja v mansardno stanovanje je pomembna pravilna izbira izolacije. Premalo izolacije pomeni, da nas bo pozimi zeblo, poleti pa nam bo prevroče.
Nakup podstrešja ima več prednosti kot slabosti. Podstrešje je že zgrajeno in ni nam potrebno delati ničesar drugega, kot to, da podstrešje po končanih suho-montažnih delih opremimo po lastnem okusu.
Končni izgled podstrešja je odvisen predvsem od nas samih. V takšnem primeru je zelo priporočljivo, da najamemo arhitekta, saj nas bo le-ta s svojim znanjem in nasveti vodil skozi celotno revitalizacijo podstrešja.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Nenad Plantak

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X