Programska zasnova podjetja za trženje lovilcev mrčesa s tržno raziskavo in poslovnim načrtom

Komercialist

Študent: Milena Bezjak


Milena Bezjak je diplomantka programa Ekonomist na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjala januarja 2013.

PDF

Diplomsko delo Milena Bezjak

Diplomsko delo predstavlja programsko zasnovo podjetja za trženje lovilcev mrčesa s tržno raziskavo in poslovnim načrtom. Podjetje bo plasiralo naravne lovilce mrčesa. Diplomsko delo vsebuje raziskavo trga, finančni načrt in osnovna spoznanja o uvedbi in plasiranju novega izdelka na tržišče.
Z anketiranjem smo ugotovili, da bi poslovna ideja o programski zasnovi podjetja za trženje lovilcev mrčesa lahko bila tržna priložnost. Ugotovili smo tudi, da bi ustanovitev podjetja za trženje lovilcev mrčesa lahko bila upravičena, kljub konkurenci, ki nudi druge oblike električnih in drugih lovilcev mrčesa. Vsa štiri leta bi podjetje ustvarjalo dobiček in poslovalo brez likvidnostnih težav. Po štirih letih bi lahko podjetje investiralo v nakup proizvodne linije in proizvodnjo linijo uporabilo še za brizganje drugih izdelkov kakor tudi za širitev svojega lastnega proizvodnega programa. Podjetje bi se ob tako zasnovanem programu širilo in rastlo iz leta v leto, s tem pa bi zaposlovalo dodaten kader, ki bi ga predhodno usposobilo.
Poslovni načrt nam služi za orientacijo v začetnem obdobju poslovanja in tudi kasneje, ko se bo podjetje odločalo za večje investicije. Pri pripravi poslovnega načrta ne moremo predvideti vseh dogodkov, pomembno pa je, da sproti spremljamo odstopanja, jih korigiramo in ugotavljamo vzroke za nastala eventualna odstopanja, ki so lahko pozitivna ali negativna. Samo na takšen način bomo rastli, se razvijali in presegli pričakovanja naših kupcev, obenem pa bodo zadovoljni tako naši zaposleni kakor tudi mi, saj bo takšno poslovanje zagotavljalo prihodnost.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Milena Bezjak

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X