RAZLIČNI MOŽNI VIRI FINANCIRANJA INVESTICIJ, KI JIH LAHKO PRIDOBIJO ČLANI PODJETNIŠKIH INKUBATORJEV

Računovodja

Študent: Mojca Rajšelj


Mojca Rajšelj je diplomantka programa Računovodja na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjala decembra 2010.

PDF

Diplomsko delo Mojca Rajšelj

V diplomski nalogi smo predstavili vire financiranja, ki jih na slovenskem finančnem trgu lahko pridobijo novoustanovljena oziroma mlada podjetja, predvsem tista, ki glede na dejavnost ustrezajo pogojem za vključitev v eno izmed podpornih institucij za mala in srednje velika podjetja, to je podjetniški inkubator.
Za financiranje malih podjetij je značilno pretežno dolžniško financiranje. Na prvem mestu je financiranje s posojili bank, vendar se za malega podjetnika z malim premoženjem pri tem velikokrat pojavi problem zavarovanja financiranja. Glede na to ima prednost financiranje naložb z lizingom, ker ima finančna institucija, ki ponuja lizing, lastniško pravico nad kupljenim sredstvom do takrat, ko lizingojemalec poravna zadnji obrok.
Država ima s svojimi številnimi programi za promocijo in razvoj podjetništva pomembno vlogo v sektorju malega gospodarstva. Zavedamo se, da so mala podjetja z vidika razvoja gospodarstva izredno pomembna, zato so instrumenti financiranja in pospeševanja zaposlovanja usmerjeni prav v to. Zato upamo, da bodo mala in srednja podjetja v bodoče lažje prišla do finančnih sredstev.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Mojca Rajšelj

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X