UVAJANJE PROJEKTA POMOČ DRUŽINI NA DOMU NA CENTRU ZA SOCIALNO DELO LENART

Komercialist

Študent: Jožica Planer


Jožica Planer je diplomantka programa Ekonomist na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjala novembra 2010.

PDF

Diplomsko delo Jožica Planer

V današnjem hitrem tempu življenja se razvite države sveta srečujejo z mnogimi problemi, med drugim tudi s hitrim naraščanjem starejše populacije in vse večjim upadanjem mlajše. To velja tudi za Slovenijo in prav zaradi vseh teh sprememb bo morala tudi naša država poskrbeti za razvoj varstva starejših, čeprav lahko rečemo, da so se tudi na tem področju zgodile mnoge spremembe, tudi pozitivne.
Stari ljudje se soočajo z mnogimi težavami, predvsem z zdravstvenimi in starostno onemoglostjo, zato velikokrat potrebujejo tujo pomoč. Danes obstajajo različne oblike pomoči, ki starostnikom omogočajo lažje in kakovostnejše življenje.
Ena izmed takšnih oblik pomoči je tudi Pomoč družini na domu, ki jo bom predstavila v svoji diplomski nalogi. Naloga prikazuje storitev Pomoč na domu, ki jo izvaja Center za socialno delo Lenart, dejavnike in pogoje za pridobitev te storitve, ki staremu človeku omogoča, da za dalj časa odloži svoj odhod v dom za stare oziroma, da se mu celo povsem izogne.
Diplomsko delo je razdeljeno na teoretični del, kjer so prikazana spoznanja o starosti in staranju oziroma o tem, kako starost opredeljujemo in pomen bivalnega okolja za starega človeka.
V drugem delu sem predstavila rezultate raziskave, ki je bila narejena s pomočjo anketnega vprašalnika med starostniki vključenimi v Pomoč na domu, njihovo zadovoljstvo s pomočjo in želje ter pričakovanja glede storitve.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Jožica Planer

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X