UVEDBA E-RAČUNOVODSTVA V RAČUNOVODSKEM SERVISU SOUNDBIRO

Računovodja

Študent: Klavdija Plohl


Klavdija Plohl je diplomantka programa Ekonomist na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjala septembra 2010.

PDF

Diplomsko delo Klavdija Plohl

Diplomska naloga obravnava uvajanje e-računovodstva v računovodskem servisu. Povečana potreba po nadzoru stroškov in pripravi različnih poročil s strani strank zahteva prilagajanje organizacije dela računovodskega servisa. Spremembe v okolju povzročajo spremembe v podjetjih. Nanje se podjetja prilagajajo z različno hitrostjo. Spremembe lahko podjetje tudi namenoma obide, vendar se s tem zavestno odloča za zaostajanje v razvoju.
Potreba po izboljšanju delovanja računovodskega servisa je velika, nanjo pa vplivajo zakonske zahteve, potrebe strank in potrebe, ki jih zazna računovodski servis.
V podjetju smo se odločili za zamenjavo informacijskega sistema ter uvedli e-računovodstvo. S tem smo sledili potrebam strank po hitrem in stalnem dostopu do podatkov in poročil. Z njim računovodski servis hitreje pridobiva podatke za obdelavo. Prav tako se je skrajšal čas določenih opravil, spremenila se je namembnost obiska strank, predvsem pa so se zmanjšali stroški v računovodskem servisu in stroški pri strankah za računovodske storitve.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Klavdija Plohl

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X