Projekt izvedbe sanacije strehe na večstanovanjskem objektu v občini Kranj

Gradbeništvo

Študent: Jure Meško


Jure Meško je diplomant programa Gradbeništvo na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjal aprila 2013.

PDF

Diplomsko delo Jure Meško

Streha je kot eden izmed najpomembnejših elementov zgradbe skozi človeško zgodovino doživljala nenehen razvoj. Z razvojem materialov in izvedbenih detajlov so se spreminjali nakloni in tudi oblike strehe. Kritina, ki ob kvalitetni izvedbi zagotavlja ustrezno zaščito objekta, je lahko izdelana iz različnih materialov (opeka, kovina, beton, bitumen, les, steklo, PVC …). Ti materiali določajo kvaliteto, trajnost, ceno in način izvedbe kritine.
Med sodobne kritine spadajo tudi kritine, izdelane iz kovin. Omenjene kritine so cenovno ugodne, kvalitetne in enostavne za montažo. Fizikalne in kemične lastnosti pločevine zagotavljajo kvalitetno, dolgoletno zaščito objektov pred padavinami.
Primerjava pločevinaste kritine s protikondenčnim obrizgom s kritino iz vlaknocementnih plošč, ki so vsebovale še azbestna vlakna pokaže, da so pločevinaste kritine zelo primerne za sanacije streh, saj izpolnjujejo vse zahteve sodobne gradbene prakse. Zelo pomembna lastnost pločevinaste kritine pa je tudi majhna teža in to, da ob zamenjavi ni potrebno dodatno letvanje oz. zamenjava podkonstrukcije.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Jure Meško

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X