Global Dialouges: Kako krepiti povezanost terciarnega izobraževanja s trgom dela v Sloveniji – 28. november ob 10.45 uri

BREZPLAČNA PRIJAVA

Vljudno vas vabimo na Academia Global Dialouges:
Kako krepiti povezanost terciarnega izobraževanja s trgom dela v Sloveniji
Strokovnjakinje OECD: Andrea Rosalinde Hofer, Shizuka Kato in Roza Gyorfi

  • Kako zagotoviti, da terciarno (strokovno) izobraževanje izobražuje za poklice prihodnosti?
  • Kako izboljšati terciarno izobraževanje v Slovenije za zmanjšanje ti. “Skills Gap”
  • Kako izboljšati hitrost in učinkovitost vstopa na trg delo mladim?
  • Zakaj je pomembno prenoviti vsebine študijskih programov, obštudijskih dejavnosti in omejitev v terciarnem izobraževanju?
  • Zakaj je pomembno okrepiti svetovalne storitve študentom glede izbire študija in nadaljnega izobraževanja?
  • Kako izboljšati prehodnost in uspešnost študentov?

Strokovnjakinje iz OECD, organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj, bodo predstavile poročilo “Enhancing labour market relevance and outcomes of higher education: Country note Slovenia”.

To poročilo predstavlja rezultate analize Republioke Slovenije, ki je bila izvedena v okviru projekta Pomen pobude za partnerstvo na trgu dela in rezultati visokošolskega izobraževanja.

Projekt je izvajal OECD ob podpori Evropske komisije z namenom pomagati oblikovalcem politik in terciarnim ustanovam pri izboljšanju zaposlitvenih rezultatov diplomantov z boljšim usklajevanjem ponudbe terciarnega izobraževanja s potrebami trga dela po znanjih in spretnostih. Visoko število študentov v Sloveniji združuje študij in delo, tako imenovano študentsko delo pa predstavlja približno 3 % celotnega nacionalnega trga dela.

Čeprav je študentsko delo dobro organizirano in lahko olajša vstop študentov na trg dela po diplomi, običajno ni vključeno v študijske programe in lahko zato podaljša čas študija ali vodi v osipanje. Poročilo o državi obravnava kontekst sistema, poudarja izzive, s katerimi se soočajo terciarne ustanove, in izkušnje, pridobljene iz trenutne prakse, ter predstavlja možnosti politike.

(Povzeto po OECD)

VABLJENI, DA SE NAM PRIDRUŽITE NA ACADEMIA GLOBAL DIALOUGES Z IZJEMNIMI GOSTI, V PONEDELJEK, 28. NOVEMBRA, OD 10.45 DO 12.00, NA VIDEOKONFERENČNEM KLICU NA ZOOMu.

BREZPLAČNA PRIJAVA

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Newsletter

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.