Global Dialouges: Kako skrbeti za duševno zdravje v medijski produkciji – 7. december ob 20. uri

Video produkcija

BREZPLAČNA PRIJAVA

Vljudno vas vabimo na Academia Global Dialouges:
Kako skrbeti za duševno zdravje v medijski produkciji
filmska igralka in video producentka Shreya Patel

  • Kako uspeti v video produkciji in hkrati skrbeti za lastno duševno zdravje?
  • Kako znanati izzive drugih v industriji in jim pomagati?
  • Kako se posatviti zase, posebej kot ženska v medijski produkciji?
  • Kako se naučiti skrbeti sami zase in razviti samospoštovanje?

Z nami bo izkušnje delila mlada filmska igrlka in video producentka Shreya Patel.

Manekenka, ki je postala igralka, filmska ustvarjalka, aktivistka in zagovornica duševnega zdravja Shreya Patel, je poosebljen altruizem. Glas za opolnomočenje podcenjenih je že od otroštva svoje življenje posvetila ne le poklicni karieri v filmu in umetnosti, ampak tudi socialnemu delu.

Revija Forbes jo je uvrstile na lestvico Forbes 30 Under 30 na področju medijev, uvrščena je med Top 100 najvplivenjših žensk v Kanadi (umetnost, šport in zabava), prejemnica nagrade Top 25 Canadian Immigrant Award, Women’s Achiever Award for Youth Leadership in nagrade CSPN Emerging Leader Award Under 35.

Shreyina nesebična in vztrajno odločna želja, da bi služila in izboljšala dobro počutje drugih, izhaja iz preživetja lastnih travmatičnih izkušenj. Odločena je, da bo neto prispevala družbi. Svoj življenje deli med Indijo in Kanado.

Če si želite ogledati Shreyin film in produkcijsko delo, obiščite spletno stran Window Dreams Productions.

Med pandemijo COVID-19 je Shreya Patel posnela osupljiv dokumentarec z naslovom Unity – #LOVESPREADS Faster Than A Virus, ki je združil več kot 100 članov igralske zasedbe v 66 državah na 6 različnih celinah in dosegel več kot 1 milijon ogledov. Njeno sodelovanje po vsem svetu je potekalo uspešno z globalno skupnostjo Forbes U30 in Global Shapers Hub.

Dokumentarni film prikazuje stisko človeškega duha. Raziskuje tudi razlike, ki obstajajo med industrializiranimi državami in državami v razvoju. Shreya ga je opisala kot ljubezensko pismo svetu v času negotovosti. Želela je, da bi svet spoznal, da ne glede na to, iz katere države prihajamo, kateri jezik govorimo in kateri veri sledimo, gremo skozi isto stvar in da smo vsi v tem skupaj. Kar nas ločuje, nas združuje v enotnost. Organizacija One Young World je promovirala tudi njen dokumentarec.

Po izidu Unityja je Shreya izdala glasbeno različico z naslovom Freedom Dance, pesmi DJ-ja Faynyxa, ki jo je Shreya sorežirala na daljavo. Glasbeni video je postal viralen po vsem svetu in je od objave na YouTubu zbral več kot 12 milijonov ogledov.

Glasbeni video vključuje modele, igralce, vplivneže in zvezdnike, ki prikazujejo, kako izgleda njihova notranja svoboda v času karantene iz držav, kot so Velika Britanija, Južna Afrika, Kanada, ZDA, Dubaj in Indija. Nekatere bollywoodske znane osebnosti so Jim Sarbh, Bani J, Soniya Mehra ter vplivneži in umetniki, kot sta Stefan Howarth in Aleksandra Girskaya, če naštejemo le nekatere, ki jih je Shreya konceptualiziral, napisal scenarij in režiral.

Leta 2018 so jo prosili, da postane obraz nacionalne kampanje za duševno zdravje za Bell Let’s Talk, s posebnim vplivom na sonarodnjake Južne Azije, za katere tema duševnega zdravja velja za tabu. Shreya je pet let trpela zaradi hude tesnobe in sčasoma v sebi odkrila željo po spremembi.

Shreya je izrazila neizmerno potrebo po tem, da svoje znanje in izkušnje deli z drugimi, zato se je izšolala za telefonsko odzivnico na telefonsko številko za pomoč otrokom, ki nudi podporo otrokom žrtvam, ki potrebujejo takojšnjo pomoč.

Imela je priložnost, da kot zagovornica duševnega zdravja širi zavest o trgovini z ljudmi pred številnimi poslanci kanadskega parlamenta.

VABLJENI, DA SE NAM PRIDRUŽITE NA ACADEMIA GLOBAL DIALOUGES Z IZJEMNIM GOSTOM, V SREDO, 7. DECEMBRA, OD 20.00 DO 21.00, NA VIDEOKONFERENČNEM KLICU NA ZOOMu.

BREZPLAČNA PRIJAVA

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X